Uszodai párátlanítók — Párátlanítás — Microwell párátlanító, páramentesítő és hőszivattyú berendezések

 
 
 

Uszodai párátlanító, párátlanítók - Páramentesítés elektromos párátlanító készülékkel

 DRY-300  DRY-500  DRY-800  DRY-1200

Kapcsolat: (  klikk ide  )

Az uszodahelyiség páramentesítése specifikus probléma, mert a medence építését gyakran alábecsülik. Uszodáknál kül - és beltéri medencéknél a nagy nedvesség okoz problémát.
Az ideális relatív páratartalom az uszodatérben 55 - 65%. Ha túllépné a 70% -ot, gombák és korrózió keletkeznének az építési szerkezeteken. 50%-knál pedig felesleges víz és drága vegyszerek elpárolgása keletkezne. Mindkét esetben felesleges kiadások keletkeznek. A legegyszerűbb megoldás a szellőztetés. De ez is csak ideiglenes állapot, mely nem gazdaságos, nagy energiafogyasztással jár.

Vannak azonban modern, elegáns és megfizethető uszodai párátlanítók, melyek akár 80% hőenergiát is megtakarítanak a szellőztetéssel ellentétben – nedves levegő elvezetése és a fűtött friss levegő bevezetése.

Uszodai párátlanító készülékeink megbízhatóan kondenzációs elven működnek. Ezek magukba szívják a nedves levegőt, melyből a hideg felületen lecsapódik a víz. A lecsapódott vizet  csatornában vezetik el. A kiszárított levegőt felfűtik és ventillátor segítségével 5°C-kal melegebb levegőt visszavezetnek az uszodatérbe. Ez minden a hőszivattyú takarékos elvén zajlik, ahol 1 kW elektromos energiából 3 kW energiát termel. Uszodai páramentesítőink segítségével  a víz és a levegő fűtési költségeit a lehető legalacsonyabb szinten tarthatja.
Az uszodai párátlanító telepítési követelménye minimális.Lehetnek kompakt falra fügeszthetőek vagy álló verzióban, de lehetnek falon keresztül telepíthetőek is.
Utóbbi esetben, az uszodatérben csak 2 díszrács van telepítve a beszívott és a kifújt levegőre. A párátlanító a szomszéd helyiségben van elhelyezve és légcsatorna rendszerre szerelve, amely a válaszfalon keresztül van kivezetve az uszodatéri rácsokhoz.


Párátlanítóink akár nagyobb légcsatorna rendszerekre is csatlakoztathatóak. Ilyenkor erősebb nyomású ventillátorral és átalakított burkolattal a légcsatorna rendszerek csatlakoztatásához a gépházban van elhelyezve. A nedves levegőt a mennyezet alatt csatornákkal vezetik el. A kiszárított levegőt padlóréseken keresztül az ablakok mellett vezetik vissza. Ezzel megakadályozható a páralecsapódás az ablakokon és a hideg falakon.

Páramentesítőink távszabályzó higrosztáttal is elláthatók. Ezzel javul a párátlanító készülékek szabályozása, így hatékonyabban szárítja ki a medencetér problémás helyeit. A távszabályzó higrosztát rádió jeleket küld a párátlanítónak. Ennek köszönhetően nem szükséges a kábel szerelése és beavatkozás a kész vakolatban. A vezeték nélküli távszabályzóink lehetővé teszik a készülék statisztikai feldolgozását és így biztosítják a párátlanító készülékek optimális üzemeltetését.

Az alap funkciókkal felszerelt páramentesítőket meleg vizet előállító elemmel – fűtőbetéttel is fel lehet szerelni. A készülék, mint kiegészítő hőforrás használható. Olyan helyzetben ajánlatos, ahol kicsi a fűtött terület vagy a térben nem lehet fűtőtesteket elhelyezni.

 
 
 
A magas páratartalom már nem gond